...

Een natuurlijke make-up look is de sleutel tot een frisse en stralende uitstraling. Als professionals begrijpen wij hoe belangrijk het is om make-up op een subtiele manier aan te brengen, zodat men er op zijn best uitziet zonder overdaad. In dit artikel  deel wij onze tips en tricks om een natuurlijke make-up look te krijgen. 

De basis: primer en foundation

Wat doet een primer op uw gezicht?

Een primer is een onmisbaar product voor een perfecte make-upbasis. Het bereidt uw huid voor op de make-up die u daarna aanbrengt. Door het gebruik van primer zorgt u voor een glad en egaal oppervlak, waarop foundation en concealer beter hechten. Bovendien helpt het om de zichtbaarheid van poriën en fijne lijntjes te verminderen, waardoor uw huid er egaler uitziet.

Waarom primer gebruiken bij make-up?

De primer is essentieel om uw make-up langer mooi te houden. Het voorkomt dat make-up gedurende de dag vervaagt of in de lijntjes van uw huid trekt. Daarnaast helpt het om uw huid te beschermen tegen de invloeden van buitenaf, zoals luchtvervuiling.

Hoe brengt men een primer aan op het gezicht?

Breng een kleine hoeveelheid primer aan op uw vingertoppen. Verdeel het product gelijkmatig over uw gezicht, met extra aandacht voor de T-zone (voorhoofd, neus en kin). Laat de primer even intrekken voordat u verder gaat met de volgende stap, het aanbrengen van foundation.

Wat is het verschil tussen foundation en concealer?

Foundation is bedoeld om een egale teint te creëren en lichte oneffenheden te verbergen. Het product is verkrijgbaar in verschillende dekkingen en kleuren, zodat u de perfecte match voor uw huidskleur kunt vinden. Concealer daarentegen heeft een dikkere consistentie en is specifiek bedoeld om donkere kringen onder de ogen, roodheid en andere opvallende onvolkomenheden te camoufleren.

Wat doet men onder de foundation?

Voordat u foundation aanbrengt, is het belangrijk om uw huid goed te reinigen en te hydrateren. Gebruik een milde reiniger en breng vervolgens een vochtinbrengende crème aan die geschikt is voor uw huidtype. Wacht enkele minuten tot de crème volledig is opgenomen door uw huid, voordat u verdergaat met het aanbrengen van primer en foundation.

Waarom moet men de foundation afpoederen?

Het afpoederen van uw foundation is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat uw make-up de hele dag goed blijft zitten. Door een dun laagje poeder aan te brengen, wordt de foundation gefixeerd, waardoor deze minder snel vervaagt of in de fijne lijntjes van uw huid trekt. Bovendien zorgt het afpoederen voor een matte finish, waardoor uw huid er minder glanzend uitziet en uw make-up een natuurlijke uitstraling krijgt.

Hoe krijg ik een natuurlijke make-up look bij het opmaken?

Make-up aanbrengen voor 50-plussers en 60-jarigen

Hoe breng je make-up op als 60-jarige? 

Bij het ouder worden, verandert de huid en dus ook de manier waarop make-up wordt aangebracht. Hier zijn enkele tips voor het aanbrengen van make-up als 60-jarige:

 1. Hydrateer uw huid: Gebruik een vochtinbrengende crème die specifiek is ontwikkeld voor de rijpere huid om de elasticiteit en stevigheid te verbeteren. Laat de crème intrekken voordat u verdergaat met make-up.

 2. Gebruik een primer: Kies voor een primer die helpt bij het verminderen van fijne lijntjes en het egaliseren van de huidtextuur.

 3. Kies een lichte foundation: Ga voor een foundation met een lichte tot medium dekking. Te veel dekking kan de huid er zwaar en onnatuurlijk doen uitzien. Breng de foundation aan met een vochtige make-upspons voor een frisse, natuurlijke uitstraling.

 4. Vermijd zware oogmake-up: Gebruik zachte, neutrale kleuren voor uw oogschaduw en kies voor een bruine eyeliner in plaats van zwart. Dit geeft een zachtere en jeugdigere uitstraling.

 5. Gebruik een lichte, crème blush: Breng een crème blush aan op de appeltjes van uw wangen om uw gezicht op een subtiele manier kleur te geven. Crème blush geeft een natuurlijker resultaat dan poederblush op de rijpere huid.

 6. Ten slotte: Kies een hydraterende lippenstift: Ga voor een lippenstift met een hydraterende formule, zodat uw lippen er voller en gezonder uitzien.

Welke make-up voor 50-plussers? 

Voor 50-plussers is het belangrijk om te kiezen voor make-upproducten die passen bij de veranderende huid. Hier zijn enkele aanbevelingen:

 1. Primer: Kies een primer die speciaal is ontworpen om fijne lijntjes en poriën te verminderen.

 2. Foundation: Ga voor een hydraterende, lichte tot medium dekkende foundation die goed samensmelt met uw huid.

 3. Concealer: Gebruik een hydraterende concealer om donkere kringen en andere onvolkomenheden te verbergen. Breng het aan met een licht kloppende beweging.

 4. Oogschaduw: Kies voor matte of satijnen oogschaduw in zachte, neutrale tinten. Vermijd glinsterende of glitterende oogschaduw, omdat deze fijne lijntjes kunnen accentueren.

 5. Eyeliner en mascara: Gebruik een zachte, bruine eyeliner en mascara om uw ogen te definiëren zonder dat ze er te zwaar uitzien.

 6. Blush: Kies een crème blush in een natuurlijke tint die past bij uw huidskleur. Breng het aan op de appeltjes van uw wangen en vervaag het naar boven richting de slapen.

 7. Lippenstift: Kies een lippenstift met een hydraterende formule in een kleur die uw natuurlijke lipkleur versterkt. Voor een subtiel effect kunt u ook een getinte lippenbalsem overwegen.

 8. Wenkbrauwen: Gebruik een wenkbrauwpotlood of poeder in een tint die overeenkomt met uw natuurlijke wenkbrauwkleur. Vul uw wenkbrauwen voorzichtig in met lichte, korte bewegingen voor een natuurlijke look.

 9. Poeder: Breng een licht, transparant poeder aan om uw make-up te fixeren en glans te verminderen. Gebruik een grote, zachte kwast om het poeder subtiel aan te brengen.

 10. Highlighter: Overweeg een subtiele highlighter op de hoogste punten van uw jukbeenderen, neusbrug en wenkbrauwbot aan te brengen. Dit geeft uw gezicht een frisse en jeugdige gloed.

Door deze make-upproducten en technieken te gebruiken, kunt u als 50-plusser een mooie, natuurlijke uitstraling bereiken die bij uw huid past. Tot slot; vergeet niet om regelmatig te experimenteren met kleuren en texturen om te ontdekken wat het beste bij u werkt, en vergeet vooral niet te genieten van het proces van het aanbrengen van make-up.

Tips voor een natuurlijke look

Hoe maakt men zichzelf mooi op met make-up? Het creëren van een natuurlijke make-up look draait om het accentueren van uw eigen schoonheid, zonder dat het er overdreven uitziet. Er zijn andere pagina’s te vinden, maar hier zijn enkele tips om uzelf mooi op te maken met een natuurlijke uitstraling:

 1. Reinig en hydrateer uw huid: Begin met een schone, gehydrateerde huid voor een optimale basis voor uw make-up.

 2. Kies de juiste kleuren: Gebruik tinten die dicht bij uw natuurlijke huidskleur liggen en die uw teint complimenteren.

 3. Ga voor lichte dekking: Kies een foundation en concealer met een lichte tot medium dekking om uw huid er fris en natuurlijk uit te laten zien.

 4. Accentueer uw ogen: Gebruik zachte, neutrale kleuren voor uw oogschaduw en breng een dunne lijn eyeliner aan om uw ogen subtiel te omlijsten.

 5. Voeg een vleugje kleur toe: Breng een natuurlijk ogende blush aan op de appeltjes van uw wangen voor een gezonde blos.

 6. Verzorg uw wenkbrauwen: Houd uw wenkbrauwen netjes en goed gevormd. Gebruik een wenkbrauwpotlood of poeder voor een subtiele, natuurlijke look.

 7. Houd uw lippen zacht en gehydrateerd: Kies voor een lippenstift of getinte lippenbalsem in een kleur die uw natuurlijke lipkleur versterkt.

Volgorde van make-up aanbrengen voor een natuurlijke look

Wat is de juiste volgorde om make-up aan te brengen? Het volgen van het juiste stappenplan bij het aanbrengen van make-up zorgt voor een egaal en langdurig resultaat. Hier is een stappenplan om make-up op de juiste volgorde aan te brengen:

 1. Reinig uw huid: Verwijder vuil en overtollig talg met een milde reiniger.

 2. Hydrateer uw huid: Breng een vochtinbrengende crème aan die geschikt is voor uw huidtype en laat deze goed intrekken.

 3. Primer: Breng een primer aan om uw huid voor te bereiden op make-up en om de houdbaarheid te verbeteren.

 4. Foundation: Verdeel de foundation gelijkmatig over uw gezicht met een vochtige make-upspons of kwast.

 5. Concealer: Camoufleer donkere kringen en onvolkomenheden met een hydraterende concealer.

 6. Poeder: Fixeer uw foundation en concealer met een licht, transparant poeder.

 7. Blush: Breng een natuurlijk ogende blush aan op de appeltjes van uw wangen.

 8. Oogschaduw: Gebruik zachte, neutrale kleuren voor een natuurlijke ooglook.

 9. Eyeliner: Breng een dunne lijn eyeliner aan om uw ogen subtiel te omlijsten.

 10. Mascara: Gebruik een mascara die uw wimpers volume en lengte geeft zonder te klonteren.

 11. Wenkbrauwen: Vul uw wenkbrauwen in met een wenkbrauwpotlood of poeder voor een natuurlijke, goed verzorgde look.

 12. Lippen: Breng een lippenstift of getinte lippenbalsem aan in een kleur die uw natuurlijke lipkleur versterkt en uw lippen zacht en gehydrateerd houdt.

 13. Highlighter (optioneel): Voor een extra frisse en jeugdige uitstraling kunt u een subtiele highlighter aanbrengen op de hoogste punten van uw jukbeenderen, neusbrug en wenkbrauwbot.

 14. Door deze stappen in de juiste volgorde te volgen, zorgt u voor een gelijkmatige en langdurige make-uplook die uw natuurlijke schoonheid accentueert. Experimenteer met verschillende producten en technieken om de look te vinden die het beste bij u past en geniet van het proces van het opmaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.